Wat Is Ricotta Kaas?

by promootje
wat is ricotta kaas

Dus, wat is Ricotta kaas eigenlijk?

Je kent het. Je bent er gek op. Maar wat is Ricotta kaas eigenlijk? Laten we eens kijken naar de meest luchtige kaas-heid.

Als het Italiaanse woord ricotta in het Engels niet vertaald wordt met “fluffy,” “spongy” kazen, zou ik graag met iemand praten die dat kan veranderen. Dat is precies wat ricotta kaas is: licht, luchtig, romig, en sponzig – als wolken. Misschien ben je gek op ricotta, of misschien doe je het een beetje – maar weet je eigenlijk wel wat ricotta is? Wat is ricotta.

De eerste kaas die zich ontwikkelt tot de harde wrongel die wij ricotta noemen, is “afgeroomde of magere melk die, wegens het lage vetgehalte, ongeschikt is om te drinken of voor andere doeleinden te worden gebruikt”. Tot de uitvinding van de kaasmakerij werd melk echter soms als afvalproduct verbruikt om kaas te maken. Als u dus ooit hebt gezien hoe melk met een bruine tint uit uw koelkast kwam, weet u dat melk ooit werd beschouwd als

Voor Italianen betekent “ricotta” opnieuw gekookt. In deze kaas wordt de wrongel opnieuw gekookt wanneer er opnieuw vloeistof, of wei, aan wordt toegevoegd voordat het kaasmaken begint. Bij de Italiaanse kaasbereiding wordt deze wrongel met de hand of machinaal geperst om te harden, of te vormen, op een manier die vergelijkbaar is met de manier waarop kaas wordt gevormd wanneer de kaasmakers mozzarella maken. Het resultaat is een kaas die romiger en bleker is dan de meeste traditionele kazen. “Ricotta” wordt ook vaak

De voedingsindustrie gebruikt rauwmelkse kaasmakers omdat ze extra proteïne nodig hebben. Dan maken ze ricotta van de overgebleven melk. Gewoonlijk duurt het een tijdje voor de wrongel zich vormt. In die tijd wordt de overgebleven wei verhit en het is de overgebleven wrongel die zich vormt tot een klonterige massa kaas. Naarmate de wrongel groter en groter wordt, krijg je een romige, witte en vrij luchtige kaas. Ricotta is echter niet lang houdbaar. En hij wordt misschien nooit zo hard als de traditionele Parmigiano-Reggiano.

Dit is de manier waarop ricotta, zoals die typisch wordt gemaakt, traditioneel wordt gemaakt: Het is overgebleven kaaswei, die wordt verhit, gestold en gezeefd om zachtere, elastische ricotta kaas te produceren met enige consistentie en smaak.

ricotta kaas op het menu

Het belangrijkste om te onthouden bij het gebruik van zelfgemaakte ricotta is dat het niet langer dan 2 uur in plastic wordt verpakt. Wanneer ricotta kaas vocht verliest en kruimelig of vast wordt, gebruik het dan in de keuken binnen 4-6 uur. Verse zelfgemaakte ricotta moet langer dan 24 uur uit de koelkast worden bewaard.

Dit legt uit hoe ricotta kaas wordt gemaakt. Probeer het eens toe te voegen aan lasagne, ravioli en manicotti, of doop je brood in ricotta en bestrijk het met olijfolie, geperste knoflook, zout en peper. Maak de pizza dan af met een klodder ricotta. Je kunt nog creatiever worden. Maak ricotta met bijna alles. Serveer het gedoopt in iets met een kruidenkorst en een strooi van geraspte Parmezaanse kaas of pecorino. Als dessert, gaat het geweldig met verse bessen.

Ricotta kan in veel gevallen worden gebruikt waar je normaal Griekse yoghurt zou gebruiken. Het is de kaas zelf die hem geschikt maakt voor beide doeleinden. Als iemand je vraagt om tips voor het maken van kaas, lieg dan niet en zeg dat je melkwrongel en wei maakt; zeg in plaats daarvan dat ricotta goed is voor verse bakwaren.

You may also like

Leave a Comment

Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren. Wij gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich desgewenst afmelden. Accept Read More